Made by CreativePack.se

Outdoor Center Värmland

Eveline de Leeuw

 

Smedliden 1,

Edebäck

68392 Hagfors

Sweden

Tel: 0046(0)703499193

 

 

 

Copyright © 2017

 

HOME

 

CONTACT

 

Teambuilding

 

BOEKING

 

AGENDA

 

VERHUUR

 

VIDEO

 

Een volle Bushcraft week!


DAG 1

Vandaag kom je aan op het basiskamp. Hier is geen echte luxe meer en kun je alvast wennen aan wat je straks te wachten staat.

 

Een ervaren gids , die je op deze tocht zal begeleiden neemt de basis uitrusting door en vertelt je wat je zoal te wachten staat. In de avond wordt er een diner voor je klaargemaakt. Een heerlijke traditionele Zweedse maaltijd, bereidt op een houtgestookt fornuis. Geniet ervan, want vanaf morgen ga je zelf je voedsel bereiden.

 

DAG 2

's Morgens krijg je een cursus kaart en kompas lezen en hierna gaan we direct op pad. Vandaag komt er veel op je af en zul je de basis van bushcraften je eigen moeten maken.

 

Vandaag wordt het gelijk al spannend met een rivier oversteek! Wanneer we een geschikte overnachtingsplaats hebben gevonden starten we met het opbouwen van ons eerste onderkomen. Probeer je ogen maar eens open te houden bij het knetterende kampvuur. Moe, maar voldaan slaap je in je zelfgebouwde shelter.

 

DAG 3

Na het ontbijt wordt het kamp opgeruimd volgens het leave no trace principe. Vandaag gaan we een stukje dieper de wildernis in en onderweg zoeken we naar voedsel. Langs de rivier proberen we vis te vangen om het diner te verrijken met de nodige proteïne . Al lopend kijken we uit naar een mooie dikke tak.

 

Die gaat straks dienen voor je houtsnijwerk!

We zoeken een goede plek voor de nacht en leren een andere techniek om een shelter te bouwen. Het kampvuur brengt warmte en een volle maag.

 

DAG 4

Vandaag wijst de kompas richting het meer. Er is tijd genoeg om jezelf eens goed te wassen of een verfrissende duik te nemen in het meer. We kunnen extra aandacht aan ons nieuwe onderkomen besteden , want hier blijven we twee dagen bivakkeren. We gaan de belangrijkste knooptechnieken leren, die we spoedig zullen toepassen.

 

DAG 5

Na het ontbijt gaan we ons geluk beproeven op het meer. Natuurlijk blijven we ook zoeken naar ander voedsel uit het wild. Hier komen de aangeleerde knooptechnieken al van pas.

 

Omdat we vandaag geen nieuw onderkomen opzetten is er meer tijd voor andere bushcraft technieken. Vergeet ook je houtsnijwerk niet!

 

DAG 6

's Morgens kun je nog even vissen en je uitgezette vislijnen controleren, zodat je nog wat extra proteïne mee kunt nemen op de tocht. Dan nemen we nog eenmaal goed het kaart en kompas lezen door. Nu kun je nog even oefenen met gids. Luister aandachtig, kijk om je heen. Hoeveel wilde dieren heb je al gezien? Begin je hun sporen al te herkennen?

 

Als we een mooie plek hebben gevonden bouwen we voor de laatste keer een ander type shelter en genieten we van de laatste nacht in de wildernis.

 

DAG 7

Spannende dag! Tijd voor wat laatste vragen en dan kun je helemaal op eigen houtje terug navigeren naar het basiskamp. Onderweg moet je een aantal opdrachten uitvoeren. Het gaat vooral om team work, op elkaar kunnen vertrouwen. Met de antwoorden op zak loop je het laatste stuk met kaart en kompas terug naar het basiskamp. In ruil voor de antwoorden van de opdrachten krijg je je welverdiende bushcraft diploma!

 

Als je geïnteresseerd bent hebben we nog een leuke rondleiding bij lupusbase. Hier leven pioniers met een roedel wolfhonden, ver van de bewoonde wereld. Je kunt ook kiezen om even te relaxen in het basiskamp.

 

We sluiten natuurlijk af met een geweldige barbecue!

 

De laatste nacht slaap je in het basiskamp, dromend van een zelfgemaakte shelter

 

DAG 8

Het zit er weer op. Na het ontbijt brengen we je weer naar de bewoonde wereld. Een onvergetelijke ervaring . Een rugzak gevuld met interessante dagen en een schat aan opgebouwde kennis rijker!

 

Prijs is inclusief: vliegreis, transfers, alle maaltijden tijdens bushcraft, diner bij aankomst , ontbijt bij vertrek, overnachtingen in het basiskamp, het gebruik van bijlen, messen , tarp en kookgerei.

 

Prijs is exclusief: snacks, juiste kleding ,goede rugzak (vanaf 60 liter), goede slaapzak, reisverzekering.

 

 CHECKLIST

 

 

 

Boek hier je Bushcraft week!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Bushcraft